Bueskydning

       Ulbølle Bueklub


Bueskydning - de forskellige former for


Langbuen er nok den type der ligner Robin Hood's bue mest. Der er ingen sigtemidler eller anden form for hjælpemidler på. Derfor er det også den der er sværest at ramme med. Det kræver rigtig meget øvelse! Der er gjort rigtig gamle fund af langbuer her hjemme, de fleste var lavet i elmetræ.Recurvebuen minder lidt om den - men her har vi et sigtemiddel, som gør det lidt lettere at ramme plet. Den har også stører pilehastighed end langbuen. Der fås også en hel del ekstra hjælpemidler til den, pilehylde plunger, stabilisatorer og meget mere. Det er også den eneste der er godkendt til olympiaden, der har de dog en masse ekstraudstyr på.


Compoundbuen er den mest avancerede, og har ikke meget til fældes med den første. Den har to sigtemidler (lige som et gevær), og væsentlig større kraft, så den er meget nemmere at ramme plet med. Af tilbehør fås der en masse forskelligt - det vil blive alt for omfattende at fortælle om her. Det er også den bue type de fleste bruger til jagt.Det var buerne - så er der jo også selve skydningen - igen er der tre forskellige former for skydning. Men man kan altså bruge alle tre buetyper til alle tre skydeformer!Skiveskydning:

Her drejer det sig om at ramme plet på skiverne på forskellige afstande. For herrer skydes der fra 30 meter til 90 meter, damer op til 70 meter. Junior og mini er på kortere afstande.

Det er en sport der kræver god koncentration, der skal trænes en del for at blive rigtig god. Det er kampen mod dig selv, for at blive ved med at blive bedre.


Felt:

Som navnet siger er det ude i felten, på ukendte og kendte afstande, og sorte skiver med en gul center. Det kan også være på dyreansigter (tegninger / billeder) i 1:1, hvor der skal rammes i hjerte eller lunge ring.


3D:

Her er det 3D figurer af forskellige dyr, der er opsat på ukendte afstande, dog max 30 meter. Her gælder det også om at ramme hjerte / lunge regionen. De er markeret på dyret, men på sådan en måde, at de ikke kan ses fra skydeafstand. Så her gælder det om at vide hvor der skal rammes!


https://www.facebook.com/groups/bueklubben/                         Sidst redigeret: sep. 2017